Az Alapítvány tevékenysége

Az Alapítvány feladata készfizető kezesség nyújtása olyan mikro, kis- és középvállalkozóknak, amelyek mezőgazdasági területen működnek vagy tevékenységük a vidéki térséghez kapcsolódik.

Kezességvállalásunk elősegíti azon vállalkozások finanszírozását, amelyek nem rendelkeznek elegendő fedezettel, így hitelezésük, támogatásuk kockázatos a pénzügyi intézmények számára.

Tevékenységünket a pénzügyi intézetek gyakorlatával megegyezően - hitelintézettel egyenértékű pénzügyi vállalkozásként -, alapítványi formában végezzük, amely forma egyedülálló a hazai finanszírozási szektorban. E kettősség biztosítja mind a vállalkozások, mind pedig a pénzügyi intézményi partnerek számára, hogy az Alapítvány küldetésének - a kkv szektor pénzügyi életképességének javítása - maximálisan eleget tudjon tenni.

Az alapítványi formának köszönhetően, az alapító szervezetek szándékát teljesítve mindig az agrár és vidéki területen működő mikro, kis- és középvállalkozások financiális érdekeit tartjuk szem előtt.

Hitelintézetekkel egyenértékű pénzügyi vállalkozás státuszunk biztosíték arra nézve, hogy a hitelintézetek a finanszírozási folyamat során kezességünket kedvező kockázati besorolás mellett vehessék figyelembe, javítva ezáltal a kkv szektor hitelképességét, csökkentve a bankok kockázatát.

Az Alapítvány működését a Magyar Nemzeti Bank ellenőrzi. 

A kezességnyújtás mellett különböző információs eszközökkel is segítjük a vállalkozásokat, főként pénzügyi kérdésekben. Garancia címmel a kkv finanszírozást, uniós és állami vissza nem térítendő támogatási és pályázati lehetőségeket, vállalkozói és a finanszírozási témához kapcsolódó szakmai interjúkat bemutató kiadványt terjesztünk agrárlapokon keresztül. Nyomtatott és online sajtóban, agrárkonferenciákon, valamint agrárkiállításokon ismertjük a kezesség lehetőségét. Postai úton és telefonon aktuális információkkal segítjük a vállalkozásokat, valamint személyes kapcsolatot is építünk a vállalkozói körrel.