Az alapítványi kezességnyújtás az alföldi régiókban a legintenzívebb

Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) nagy gondot fordít arra, hogy a vidéki, s kiemelten az agrárvállalkozások finanszírozásában segítséget nyújtó kedvezményes kezességvállalása az ország valamennyi pontján elérhető legyen a hitelfelvevő cégek számára. 

Üzletszabályzat módosítás 2017. április 10-től

Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány az alábbi  területeket érintően, 2017. április 10-től módosítja Üzletszabályzatait, üzleti folyamatait, továbbá bővíti támogatási jogcímeinek körét.

Garancia kiadvány ajánló - 2017. június

Az Alapítvány agrárfinanszírozás témájú Garancia kiadványának 2017. évi harmadik számában Takács Zoltánnal, az FHB Bank Zrt. vezérigazgató-helyettesével olvashatnak interjút többek között a KKV-k és az élelmiszer-gazdaság hitelezésének helyzetéről, a banki agrárhitelezési politikájuk főbb jellemzőiről, és az intézményi kezességvállalás kulcsfontosságú szerepéről.

Egyszerűbb hitelhez jutás az mezőgazdasági beruházásoknál

Agrárfinanszírozási oldalról az elkövetkező két-három évben a „motort", de egyben kockázatot is a mezőgazdasági beruházások hitelezése jelenti majd a bankok számára. A sok kisebb értékű projekt, a változó jogszabályi környezet, a beruházás megvalósítására fordítható szűkös határidő mind kihívás elé állítja a hazai bankszektort.

ASZK Kezességi Üzletszabályzat módosítás 2017. június 1-től

Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, hogy az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány 2017. június 1-től  módosítja az Agrár Széchenyi Kártya Kezességi Üzletszabályzatát.

Több tízmilliárd forint értékben igényelhetnek előleg visszafizetési garanciát az agrárcégek

A Takarékbank várakozásai szerint több tízmilliárd forint értékben igényelhetnek támogatási előleg visszafizetési garanciát az agrárvállalkozások a Vidékfejlesztési Programban elnyert támogatáshoz - közölte a Takarékok agrárszakmai műhelye, a Takarék Agrár Központ csütörtökön az MTI-vel.